Over Rita

Arts acupuncturist & Homeopaat

Mijn naam is Rita de Ruijter. Vanaf 1999 bestaat mijn praktijk aan het Bastion in Amersfoort. De acupunctuur studie deed ik in 1996 bij de Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging (NAAV). Na de eerste specialisatie in Traditionele Chinese Geneeskunst (TCM) volgde al snel die van de oor, schedel, pols en buikacupunctuur.
De opleiding homeopathie heb ik gedaan aan het Post Academisch Curriculum Homeopathie (PACH), waar artsen in drie jaar opgeleid worden tot klassiek homeopaat.

Na mijn studie geneeskunde aan de VU te Amsterdam (1994) en een omzwerving via Chirurgie, Universitair Docent en Keuringsarts ben ik me in de ouderenzorg gaan specialiseren. Ik heb 15 jaar met veel liefde en plezier in het verpleeghuis gewerkt als specialist ouderen geneeskunde. Altijd naast de homeopathie en acupunctuur praktijk. Het zowel regulier en complementair werken is voor mij zeer verrijkend geweest. Echter, vanaf juni 2021, heb ik alle hectiek van het verpleeghuis achter mij gelaten. Ik ben nu op een punt beland waar ik een andere behoefte heb. Namelijk om te werken ‘in een rustiger vaarwater’. Als Acupuncturist en Homeopaat zelf ook in balans.


Rita schildertKijken naar de mogelijkheden…

Altijd vind ik het een uitdaging om samen te zoeken naar balans. Kijken naar de mogelijkheden die er zijn. Het zijn vaak de kleine dingen die het doen. En… de acupunctuur & homeopathie verwondert me nog dagelijks door hun snelle en goede resultaten.

De kleinste verandering wordt uiteindelijk groot. Ik geniet dan ook als ik het voor me zie gebeuren…

De stap naar mijn praktijk

Het leven inspireert me dagelijks tot het maken van kunst in beeld en geschrift die je kunt bekijken op ritaderuijter.nl. Hiernaast zie je mij “De Stap” schilderen. Ook ten aanzien van je gezondheid kan je een stap maken naar een natuurlijke geneeswijze. Ik ontmoet je namelijk graag… Rita.

Het gedicht dat bij het schilderij hoort gaat zo:

Stap 
Stap verwonderend 
in zonneschijn wandeling
sporen van leven…

©
Rita de Ruijter