Acupunctuur in Amersfoort: Beleef Balans helpt je herstel met kleine prikjes

Wist je dat acupunctuur in China al eeuwenlang gebruikt wordt om gezondheid te bevorderen? Het is namelijk een milde en effectieve manier om vele klachten te behandelen… Gelukkig zijn er ook in Amersfoort acupuncturisten.

Wat is acupunctuur?

Acupunctuur activeert de energie in het lichaam door met kleine naaldjes in zenuwuiteinden oftewel meridianen te prikken.  Je kunt pijn zien als een opstopping -een soort file- waardoor de energie niet doorstroomt. Zo kan ook stagnatie in je organen, spieren of gewrichten ontstaan. Plaatsen van naaldjes in de meridianen geeft de energie de ruimte om weer door te stromen. Je klacht vermindert, en je gezondheid wordt bevorderd. Je lichaam krijgt letterlijk en figuurlijk meer veerkracht & vitaliteit en komt zodoende in balans. Download voor meer informatie de folder acupunctuur van Beleef Balans.

beleefbalans-acupunctuur

Hoe werkt acupunctuur bij Beleef Balans

Jij vertelt je verhaal en zo leer ik jou en je klachten kennen. Daarna voel ik je pols en bekijk je tong om de Chinese diagnose te stellen. Dan zet ik de acupunctuurnaaldjes, die voelen als een speldenprikje. Je ligt daarbij op de behandelbank en de naaldjes blijven ongeveer 15 minuten zitten.

Ik test ook of er wellicht sprake is van voedselintolerantie. En of een homeopathisch middel aanvullend nodig is bij de behandeling. Na de acupunctuur voel je je vaak relaxed; “Zen” en beter in je lijf.

Het vervolgconsult is 2 tot 4 weken later.
Binnen 5 keer is er vaak een verbetering van je klachten. Zo niet, dan kijken we naar andere mogelijkheden.

Beleef Balans

De praktijk heet niet voor niets “BeleefBalans”. De reactie van een van mijn cliënten beschrijft het heel goed:

“Mijn eerste ervaring met acupunctuur vond ik heel bijzonder. Ik ontdekte direct verschil bij het verlaten van Rita’s praktijk. Ik was als hoofd binnengekomen en ging als compleet lijf naar buiten. Alles van kop tot teen weer voelbaar in verbinding met elkaar, één geheel in balans!”

Ed Grubben

Kleurenpunctuur

Bij de behandeling van kinderen gebruik ik kleurenpunctuur zie folder kleurenpunctuur.  In plaats van een naaldenprikje geeft gekleurd licht een prikkel aan de energie in de eerder genoemde meridianen. Deze meridianen vormen een onzichtbaar netwerk door het hele lichaam net als bloedvaten. Het “verlicht” pijn of andere lichamelijke klachten. Kleurenpunctuur is heel effectief bij huilbabies, bij kinderen met eczeem of voedselsallergie.

beleefbalans-kleurenpunctuur