Homeopathie in Amersfoort Noord: kom op een natuurlijke wijze weer in balans

flesje homeopatische druppels

Wat is een homeopaat

Het basis principe achter de homeopathie is dat een stof (mineraal, plant of dierlijk product) die bepaalde verschijnselen veroorzaakt, ook in staat is  diezelfde verschijnselen te verhelpen. Bijvoorbeeld bij verkoudheid kan de ui-plant (Allium Cepa) in verdunde vorm gebruikt worden. Je krijgt van een ui namelijk ook een neusloop.  Homeopathie verbetert op een natuurlijke wijze je klachten, door je zelfgenezend vermogen te stimuleren. Die stimulans geeft je lichaam een zetje in de goede richting om de oorzaak van de klacht aan te pakken, dus niet te onderdrukken. Zo bestrijd je lichaam zelf de klacht en komt weer in balans.

Hoe werkt een behandeling met homeopathie bij Beleef Balans in Amersfoort?

Jij bent een uniek mens en ik moet jou en de klachten die je ervaart eerst goed leren kennen. Aan bod komen de vele aspecten van je leven(s-stijl) en voorgeschiedenis. Met alle informatie die ik zo verzamel, zoek voor jou het juiste homeopathisch middel. Die krijg je meestal, in een klein zakje, gelijk mee na het eerste consult.  Ook test ik of je voedsel-intoleranties hebt. Na 2-6 weken kom je terug om met mij te bespreken hoe het met je gaat. Afhankelijk daarvan krijg je hetzelfde- of een ander middeltje voorgeschreven. Bij verbetering van je klacht wordt de frequentie van het consult afgebouwd met zo’n 2 tot 6 maanden. Ben je genoeg opgeknapt, dan kun je stoppen met het gebruik van het homeopathische middel.

homeopatische korreltjesHomeopathische korreltjes

Een melksuiker korrel wordt gedrenkt in de werkzame stof van een plant, mineraal of dierlijk product. Je neemt het  korreltje in, soms 1 maal per dag, maar soms ook 1 maal per maand, afhankelijk van de verdunning (potentie). Het middel wordt onder de tong het beste opgenomen.

Veiligheid van homeopathie

Homeopathische middelen zijn verdund tot een veilige sterkte, niet schadelijk en kennen geen bijwerkingen. Ze zijn voor jong en oud, bij zwangerschap of tegelijkertijd met reguliere medicatie te gebruiken. Wel is bekend dat klachten soms kortdurend kunnen verergeren. Voor mij als homeopathisch arts is dat vaak een goed teken, want de behandeling slaat dan aan. Mocht je een ‘begin verergering’ krijgen, neem dan gerust even contact op voor overleg.

Follow up

Krijg je een nieuwe klacht of heb je een lastige periode in je leven met stress, verdriet, griep of iets dergelijks kom je weer langs op de praktijk. Hetzelfde middel kan dan weer helpen of we zoeken naar een nieuwe oplossing. Met enkele consulten per jaar blijf je ‘lekker in je vel!’

Aantoonbaar goede kennis van homeopathie

Als arts voor homeopathie moet ik ter zake kundig zijn. Dat betekent dat ik zowel een goede medische diagnose moet  kunnen stellen, als een afweging kan maken of de behandeling verantwoord is. Eventueel maak ik daarvoor gebruik van extra informatie van de huisarts of specialist. Uiteraard is een grondige kennis van de homeopathie vereist om een middel te kiezen die past bij je klacht. Alleen dan kan ik ingeschreven staan bij de AVIG (Artsen Vereniging Voor Integrale Geneeskunde).

Privacywet

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. BeleefBalans verwerkt diverse persoonsgegevens. Dit is nodig om je medisch goed te kunnen behandelen en voor het maken van de nota. In de praktijk ligt een print van de privacyverklaring voor je klaar ter inzage.