Homeopathie: een natuurlijke geneeswijze om weer in balans te komen

Doeltreffend in elke levensfase bij veel klachten, chronisch of acuut. En gewoon beschikbaar in Amersfoort bij Beleef Balans.

Het basis principe achter de homeopathie is dat een stof (mineraal, plant of dierlijk product) die bepaalde verschijnselen veroorzaakt, ook in staat is  diezelfde verschijnselen te verhelpen. Bijvoorbeeld bij verkoudheid kan de ui-plant (Allium Cepa) in verdunde vorm gebruikt worden. De ui geeft namelijk ook een neusloop.  Homeopathie verbetert op een natuurlijke wijze je klachten, door je zelfgenezend vermogen te stimuleren. Die stimulans geeft je lichaam een zetje in de goede richting om de oorzaak van de klacht aan te pakken, dus niet te onderdrukken. Zo bestrijd je lichaam zelf de klacht en komt weer in balans.


Hoe gaat de behandeling met homeopathie bij Beleef Balans in Amersfoort?

Jij bent een uniek mens en ik moet jou en de klachten die je ervaart eerst goed leren kennen. Aan bod komen de vele aspecten van je leven(s-stijl) en voorgeschiedenis. Met alle informatie die ik zo verzamel, zoek ik voor jou het juiste homeopathisch middel bij. Die krijg je meestal, in een klein zakje, gelijk mee na het eerste consult.  Ook test ik of je voedings-intoleranties hebt. Na 2-6 weken kom je terug om met mij te bespreken hoe het met je gaat. Afhankelijk daarvan krijg je hetzelfde- of een ander middeltje voorgeschreven. Bij verbetering van je klacht wordt de frequentie van het consult afgebouwd met zo’n 2 tot 6 maanden. Ben je genoeg opgeknapt, dan kun je stoppen met het gebruik van het homeopathische middel.

Homeopathische korreltjes

Een melksuiker korrel wordt gedrenkt in de werkzame stof van een plant, mineraal of dierlijk product. Je neemt het  korreltje in, soms 1 maal per dag, maar soms ook 1 maal per maand, afhankelijk van de verdunning (potentie). Het middel wordt onder de tong het beste opgenomen.

Veiligheid van homeopathie

Homeopathische middelen zijn verdund tot een veilige sterkte, niet schadelijk en kennen geen bijwerkingen. Ze zijn voor jong en oud, bij zwangerschap of tegelijkertijd met reguliere medicatie te gebruiken. Wel is bekend dat klachten soms kortdurend, licht kunnen verergeren. Voor mij als homeopathisch arts is dat vaak een goed teken, want de behandeling slaat dan aan. Mocht je zo’n ‘begin verergering’ krijgen, neem dan gerust even contact op voor overleg.

Follow up

Krijg je een nieuwe klacht of heb je een lastige periode in je leven met stress, verdriet, griep of iets dergelijks kom je weer langs op de praktijk. Hetzelfde middel kan dan weer helpen of we zoeken naar een nieuwe oplossing. Met enkele consulten per jaar blijf je ‘lekker in je vel!’

Aantoonbaar goede kennis van homeopathie

Als arts voor homeopathie moet ik ter zake kundig zijn. Dat betekent dat ik zowel een goede medische diagnose moet  kunnen stellen, als een afweging kan maken of de behandeling verantwoord is. Eventueel maak ik daarvoor gebruik van extra informatie van de huisarts of specialist. Uiteraard is een grondige kennis van de homeopathie vereist om een middel te kiezen die past bij je klacht. Alleen dan kan ik ingeschreven staan bij de AVIG (Artsen Vereniging Voor Integrale Geneeskunde).

Kosten

In het eerste consult neem ik ruim de tijd om alles met je door te praten. Het eerste consult duurt daarom zeker 1,5 uur en kost 120,-. Vervolgconsulten van 1 uur 90,- en een kort consult 75,-.  Voor een telefonisch consult reken ik 40,- en voor een recept inclusief korreltjes 15,-.

Als je aanvullend verzekerd bent krijg je een deel vergoed, afhankelijk van de verzekering die je hebt. Meestal is dat 40 of 60 euro bij een arts. Kijk maar of de AVIG erbij staat, daar ben ik bij aangesloten.

Privacywet

De AVG is de nieuwe wet ter bescherming van privacy en persoonsgegevens. BeleefBalans verwerkt diverse persoonsgegevens. Dit is nodig om je medisch goed te kunnen behandelen en voor het maken van de nota. In de praktijk ligt een print van de privacyverklaring voor je klaar ter inzage.

Ik wil graag een afspraak maken