Acupunctuur – met heel kleine prikjes naar herstel toe

Acupunctuur wordt in China al eeuwenlang gebruikt om gezondheid te bevorderen. Het is een milde en effectieve manier van behandelen. In Amersfoort kun je voor acupunctuur terecht bij Beleef Balans.

Ben je een beetje uit evenwicht geraakt door het dagelijks leven? Acupunctuur kan je helpen je balans weer te vinden. In ons leven van alle dag is het niet altijd even gemakkelijk om in balans te zijn en te blijven. Soms heb je gewoon wat extra hulp nodig.

Acupunctuur is in China een al zeer oude behandelmethode. Het werkt door activatie van de energie (Qi) in het lichaam. Door een opstopping in de energie -een soort file- kan bijvoorbeeld pijn ontstaan. Of ander ongemak in je organen, spieren of gewrichten. Plaatsen van heel kleine naaldjes in meridianen geeft de energie de ruimte om te stromen. Je lichaam komt weer in balans. Download voor meer informatie de folder acupunctuur.

Voor kinderen geen naalden

Om kinderen te behandelen gebruik ik kleurenpunctuur. Daar komt geen naald aan te pas!  Met gekleurde lichtjes beschijn ik de acupunctuurpunten in plaats van hierin te prikken met een naaldje. Bij acupunctuur voel je een klein prikje. Kleurenpunctuur is echt helemaal pijnloos. Download voor meer informatie de folder kleurenpunctuur.

beleefbalans-acupunctuur

Zo help ik je

Jij vertelt jouw verhaal en zo leer ik jou en je klachten kennen. Daarna voel ik je pols en bekijk je tong om de Chinese diagnose te stellen. Dan zet ik de acupunctuurnaaldjes, die voelen als een speldenprikje. Je ligt daarbij op de behandelbank en de naaldjes blijven ongeveer 15 minuten zitten.

Ik test ook of er wellicht sprake is van voedingsintolerantie. En of een homeopathisch middel aanvullend nodig is bij de behandeling. Na de acupunctuur voel je je vaak relaxed, ‘Zen’ en weer meer in balans.

Het vervolgconsult is 2 tot 4 weken later.
Binnen 5 keer is er vaak een verbetering van je klachten. Zo niet, dan kijken we naar andere alternatieven.

Beleef Balans

De praktijk heet niet voor niets “BeleefBalans”. De reactie van een van mijn clienten beschrijft het heel goed:

“Mijn eerste ervaring met acupunctuur vond ik heel bijzonder. Ik ontdekte direct verschil bij het verlaten van Rita’s praktijk. Ik was als hoofd binnengekomen en ging als compleet lijf naar buiten. Alles van kop tot teen weer voelbaar in verbinding met elkaar, één geheel in balans!”
Ed Grubben

Ik wil graag een afspraak maken

Kleurenpunctuur

In plaats van een naaldenprikje geeft gekleurd licht een prikkel aan de energie (Qi) in de eerder genoemde meridianen. Deze meridianen vormen een onzichtbaar netwerk door het hele lichaam net als bloedvaten. Het licht “verlicht” pijn of andere lichamelijke ongemakken. Kleurenpunctuur is heel effectief bij huilbabies, kinderen met eczeem of voedingsallergie.

 

beleefbalans-kleurenpunctuur